IIHeader_Vaderdag_blog_770x300

SPELE MET VADERDAG STICKERS

06/15/2015

Zondag 21 juni 2015 kunnen vaders hun gereedschap en ander werk neerleggen en hoeven ze even helemaal niks, want het is Vaderdag! Op deze dag mogen vaders eens de schouders laten zakken en hun kinderen voor zich laten zorgen. Hoe stoer je vader ook doet, lekker in bed blijven totdat zijn ontbijtje wordt gebracht vindt hij vast niet erg. Sterker nog, het schijnt bij veel vaders op nummer 1 te staan als het allerleukste vadersdagcadeautje. Ook populair op Vaderdag zijn gepersonaliseerde cadeaus, en daar kan Spele.nl je bij helpen!

Spele.nl heeft een gratis spelletje gemaakt waarbij je je vader als held neer kan zetten, of juist heel erg kan plagen. Want jouw papa is vast helemaal niet ijdel, toch? Met het spelletje Spele Met Vaderdag Stickers kun je een foto van je vader op allerlei grappige manieren bewerken. Maak snel een foto met je webcam, of kies er eentje die je al op je computer of telefoon hebt staan om te uploaden.

Header_Vaderdag_blog_770x300

In dit spelletje kun je de foto bijsnijden, en een mooi kader toevoegen. Je vindt ook een verzameling leuke stickers, gekke hoedjes en opplak snorren, wollige baarden, gekke ogen en mondjes, en nog veel meer. Zorg dat papa en alle anderen op de foto er lekker gek uit komen te zien! Je kunt de grootte van alle stickers aanpassen, en je kunt ze draaien zodat alles goed past.

Voeg ook nog een sticker toe met een leuke Vaderdag boodschap, of schrijf uit de losse hand zelf een lieve boodschap voor papa onder of boven je kunstwerk. Je kunt je Vaderdag foto opslaan en uitprinten, of je kunt hem naar je vader e-mailen of je kunt hem op social media delen en hem taggen. Hij is er vast heel blij mee!

Waar komt Vaderdag vandaan?

Vaderdag is een Amerikaanse uitvinding, en wordt al gevierd sinds 1910! Al meer dan honderd jaar dus! Vaderdag werd bedacht door een Amerikaanse vrouw, Sonora Dodd. Haar vader was een oorlogsveteraan en een weduwnaar, en moest alleen voor de familie zorgen. Een jaar eerder had een andere Amerikaanse vrouw Moederdag geïntroduceerd. Sonora Dodd wilde zorgen dat er ook nationaal aandacht werd besteed aan goede vaders.

In 1937 kwam Vaderdag ook naar Nederland. Eerst werd Vaderdag in oktober gevierd, maar in 1948 werd Vaderdag in Nederland verplaatst naar de derde zondag van juni. In België wordt Vaderdag een week eerder gevierd, op de tweede zondag van juni.

Benieuwd naar meer informatie over Vaderdag? Neem dan eens een kijkje op www.vaderdag.com.

Moederdag wordt bijna nooit vergeten, maar de dag voor vaders vaak wel. Dat is jammer, want vaders verdienen ook een verwendag. Verras je papa daarom alvast met een grappige foto die je helemaal zelf hebt gemaakt! Veel plezier!

Tags: , , , , , , ,